0740 175 985

Atacul de panica apare brusc; minutele in care senzatia de sufocare persista ti se par ore. Nu poti opri palpitatiile si bataile puternice ale inimii si nici frica intensa pe care o resimti fara explicatie. Uneori ai senzatia ca-ti pierzi controlul si valuri de caldura se resimt in corpul tau.
Le recunosti, ai citit tot ce poate fi citit, ai schimbat multe scheme medicamentoase iar rezultatul nu e cel asteptat? Sau pur si simplu: face parte din viata ta si nu mai crezi ca poate fi tratat?
Stiai ca atacul de panica poate fi eliminat in maxim 10 intalniri?
Afla cum si in ce situatii!

Caracteristica esenţiala a unui atac de panica este data de perioada specifica de manifestare a fricii sau disconfortului intens (apare ca un episod neasteptat, brutal cu o durata limitată in timp de aproximativ 5 pana la 20, 30 de minute), insotita de cel putin 4 dintre cele 13 simptome cogntive sau somatice.

Aceste simptome sunt:

 1. palpitatii;
 2. transpiratie;
 3. tremorul sau trepidatia;
 4. senzatia de scurtare a respiratiei sau de strangulare;
 5. senzatia de sufocare;
 6. durere sau disconfort precordial;
 7. greata sau detresa abdominala;
 8. ameteala;
 9. frisoane sau valuri de caldura;
 10. derealizare sau depersonalizare;
 11. frica de a nu-si pierde controlul;
 12. parestezii;
 13. nevoia urgenta de a urina sau defeca.

Atacurile de panica pot avea loc in doua tipuri de situatii:

 • neasteptate (inopinate) – are loc fara un motiv aparent si fara semnalare;
 • situationale – apare in anumite circumstanţe;

Simptomele variază de la o persoană la alta şi de aceea metodele şi tehnicile de tratare variază de la persoană la persoană. De altfel aproximativ 7-28% din populaţia are ocazional un atac de panică apărut pe fondul unei stări de anxietate generală. Primul atac este perceput ca fiind cel ma intens, iar dupa acesta persoana cauta sa se refugieze intr-un mediu familiar; daca acest lucru persista apare si agorafobia in cadrul acestei tulburari de panica.